Comfluència

Problemes de comunicació

Comunicació d’esmòquing o de xandall?

No hi ha una vestimenta millor o pitjor: l’important és vestir de manera “adequada”. Aquesta màxima de la imatge personal –ben coneguda i explotada pel món de la moda, on cada temporada canvia el concepte del que és “adequat” per generar noves necessitats– és traslladable al món de la comunicació corporativa.

I és que, per principi, no existeix una fórmula bona o dolenta de comunicar, ni una acció o estratègia correcta o incorrecta: només existeixen solucions adequades a un context i a una finalitat concretes.Cada institució, entitat o empresa ha de conèixer a fons la seva situació i el seu entorn comunicatiu. Això es pot aconseguir mitjançant una Auditoria de Comunicació, un treball –necessàriament– objectiu que ens permetrà conèixer a fons les nostres necessitats reals, els punts forts i febles, la situació del sector, els possibles competidors i col·laboradors o els públics a qui ens hem de dirigir. Aquest exercici ens donarà les claus per orientar la nostra estratègia i per desenvolupar una activitat de comunicació eficient i eficaç.

Seguint amb el paral·lelisme: abans de triar si ens vestim d’esmòquing o de xandall, hem de saber a quin lloc anem, qui hi haurà i què hi anem a fer. Coneixent això al detall, serà senzill decidir el vestuari que més ens escau per donar la imatge que volem transmetre.

 

Una resposta a «Comunicació d’esmòquing o de xandall?»

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

    Categories

    Arxiu

    Autors

    33 posts
    12 posts
    2 posts
    5 posts
    104 posts
    4 posts
    4 posts
    80 posts
    2 posts
    68 posts
    3 posts
    48 posts