Comfluència

Construint relat

Dissenya amb èxit una estratègia de continguts

Llançar-se a les xarxes socials és fàcil, fins i tot triguem només tres minuts a crear el nostre propi blog, però mantenir aquestes eines, dotar-les de contingut interessant i fer-les visibles ja és un altre tema…

Abans de començar a publicar els teus missatges a la xarxa és bàsic parar-te a pensar: quin és el teu objectiu? A qui vols arribar? Per què vols ser reconegut? Un cop tinguis clares aquestes respostes, i potser algunes més, és moment de dissenyar una estratègia de continguts efectiva.

Per fer-ho, us recomano set senzills consells recollits a la infografia de Signos Comunicación y Marketing, que acompanya aquest text.

Com ja he avançat, el primer pas en el disseny de la teva estratègia ha de ser tenir uns objectius clars i coherents i analitzar el nostre públic objectiu (Qui és? On el trobarem? Què busca?). Aquest segon pas ens ajudarà a decidir-nos pels suports i formats que ens han de conduir a connectar amb el públic. Un cop establert el llenguatge i el canal, és molt important crear contingut de qualitat i original. Aquest punt de l’estratègia és el que ens ha de comportar més temps i esforços, però és crític per aconseguir qualsevol objectiu que ens fixem. Arribats fins aquí, seria ideal crear un calendari on programar la freqüència de les actualitzacions per mantenir la nostra xarxa al dia i ben alimentada. Per acabar, interactuar amb el públic i mesurar els resultats també seran claus per poder anar adaptant l’estratègia i millorant la nostra presència online.

I vosaltres, com organitzeu la vostra estratègia de continguts? Considereu important afegir algun altre punt? I pels que no apliqueu cap pla semblant, ara amb l’inici del “curs” és un bon moment per començar: tots a fer feina!

estratègia de continguts

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

    Categories

    Arxiu

    Autors

    33 posts
    12 posts
    2 posts
    5 posts
    104 posts
    4 posts
    4 posts
    80 posts
    2 posts
    68 posts
    3 posts
    48 posts