Comfluència

Creant comunitat

Les virtuts d’una bona comunicació interna

En pensar en comunicació tendim a visualitzar aparicions estel·lars als mitjans o milers de seguidors a les xarxes socials, però no hem de descuidar la comunicació interna, aquella que no sol ser tan vistosa però que ens pot ajudar, i molt, a aconseguir els nostres objectius.

Per comunicació interna entenem tot allò que es dirigeix als treballadors d’una empresa, però també als proveïdors, membres de juntes o consells d’administració, i inclús subscriptors. I que el flux de comunicació sigui continu i efectiu cap a aquests grups, indirectament repercutirà en un millor posicionament de la marca. El fet que tots els que formen part d’una companyia se sentin part del projecte i el comprenguin, els farà valorar més positivament el seu lloc de feina. Aquesta percepció ajudarà a millorar la imatge externa ja que, qui millor que els treballadors per parlar de l’empresa de la que formen part?

En la infografia que trobareu a continuació, realitzada per Zyncro, podem veure esquemàticament sis aspectes que una bona estratègia de comunicació interna ajuda a millorar. El primer, com hem comentat, és la imatge externa de la mà dels nostres millors preceptors de marca, els treballadors. A més, les polítiques de comunicació interna poden ajudar a descobrir talents tot estimulant la innovació i el coneixement compartit. D’altra banda, la comunicació interna ens pot ajudar a enfortir els valors de la companyia, entre ells l’eficiència estalviant temps i diners via supressió de duplicitats i compartició de saviesa. Tots aquests punts plegats contribuiran a la millora dels resultats, ja que, sense ser del tot conscients, els treballadors contents de la seva feina i que se senten partícips  d’un projecte, són, per norma general, més productius.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

    Categories

    Arxiu

    Autors

    33 posts
    12 posts
    2 posts
    5 posts
    104 posts
    4 posts
    4 posts
    80 posts
    2 posts
    68 posts
    3 posts
    48 posts