Comfluència

Cercant l'eina

Si vols ser directe, email màrqueting

Des del 1971, quan l’enginyer nordamericà Ray Tomlinson va enviar el primer email de la Història, un missatge de prova aleatori del qual el seu autor diu no recordar-ne el contingut, el correu electrònic s’ha convertit en un element familiar de les nostres vides. En el cas de Juan Quemada, el primer que en va enviar un a Espanya, no hi havia consciència de la importància que prendrien aquests correus virtuals, com explica en aquest video.

I, si bé l’email ja porta alguns anys amb nosaltres, encara presenta un potencial no sempre plenament explotat, com en el cas del màrqueting per correu electrònic. Canal de màrqueting directe, ofereix a les empreses una opció simple i potent per aconseguir els seus objectius.

Els avantatges del màrqueting per email

Alguns dels beneficis d’incloure un newsletter com a estratègia de màrqueting empresarial són els següents:

  • Inversió mínima. En comparació amb altres canals de comunicació o publicitaris, el màrqueting per email permet reduir els costos dràsticament.
  • Reducció de temps. La simplificació de la gestió de la campanya redueix notablement el temps de preparació i execució.
  • Enviament de missatges personalitzats i segmentats. Si disposem de la informació precisa, és possible realitzar campanyes molt més dirigides i per tant més rendibles.
  • Mesurament de les campanyes. A través d’eines o companyies de servei especialitzades, les campanyes de màrqueting per email són totalment mesurables, facilitant el coneixement de la seva rendibilitat.

Aquests avantatges es tradueixen en:

  • Fidelització de clients. Es potencia la relació amb el client, afavorint la fidelització.
  • Branding. Les campanyes contribueixen a la divulgació de la marca o del producte i són un reforç significatiu per a l’àrea comercial.
  • Increment de visitants al web corporatiu i també a la botiga online, estimulant en aquest segon cas directament les vendes.

Tanmateix, el màrqueting per email té, com qualsevol sistema, els seus riscos. Per evitar el rebuig del receptor cal tenir en compte:

  • No saturar el destinatari amb una freqüència excessiva en la comunicació.
  • Evitar un contingut massa repetitiu.
  • Fugir del contingut avorrit i irrellevant.
  • Facilitar l’autorització i / o validació de les dades i voluntat de recepció dels butlletins-newsletter per part del receptor.
  • Complir la norma LSSI.

Amb tot, l’email màrqueting continúa sent un dels sistemes de màrqueting directe amb un índex de creixement més important. Element protagonista o bé complementari d’accions de comunicació i màrqueting, és difícil d’igualar en quant a baix cost i nivell d’impacte.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

    Categories

    Arxiu

    Autors

    33 posts
    12 posts
    2 posts
    5 posts
    104 posts
    4 posts
    4 posts
    80 posts
    2 posts
    68 posts
    3 posts
    48 posts