Comfluència

Dialogant amb l'entorn

Sobre la importància de centrar el disseny en l’usuari

Ja fa temps que conceptes com ‘disseny centrat en l’usuari‘ o ‘usabilitat‘ ens són familiars. I perquè han suposat una “revolució” tan gran? Doncs simplement perquè han suposat un canvi d’enfocament on, abans de dissenyar un producte o una pàgina web, pensem primer en el destinatari. 

I què hem de fer? Doncs ben “fàcil”: començar pel principi! En qualsevol estratègia de comunicació, i el disseny d’una pàgina web ho és, és bàsic conèixer bé el nostre públic objectiu. Com és però, sobretot, què busca al nostre web? És un usuari avançat de les noves tecnologies? Pot aprendre fàcilment el funcionament d’alguna utilitat o més val que ho tingui tot “ben explicat”? Tenir aquesta informació ens pot permetre fer un bon plantejament des de l’inici que permeti assolir els objectius d’aquest nou canal de comunicació (o la reconversió d’un canal existent). Si, a més, podem fer algun test amb usuaris, encara millor!

Al final, com sempre, menys és més. Una pàgina web senzilla, agradable i intuïtiva ens permetrà aconseguir que els usuaris facin allò que busquem molt més fàcilment.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

    Categories

    Arxiu

    Autors

    33 posts
    12 posts
    2 posts
    5 posts
    105 posts
    4 posts
    4 posts
    80 posts
    2 posts
    68 posts
    3 posts
    48 posts