Comfluència

Construint relat

5 raons per registrar la teva marca

És habitual trobar empresaris que no creuen que tingui cap importància registrar la marca amb què treballen, amb la qual ofereixen els seus productes i serveis. Aquesta és una errada terrible, pot suposar la desaparició  d’una empresa o projecte i, fins i tot, encara hi ha qui pensa que el nom de la seva raó social és suficient protecció, això òbviament no és cert. La marca és un concepte  fonamental en el comerç, ja que permet destacar a l’empresa o a un producte, distingir-se de la competència, i establir una relació emocional amb el client. A més, és l’única forma legal de rebre empara davant de còpies o marques semblants.

Et donarem 5 motius per registrar-la:

  1. PROTEGEIX LA TEVA IDEA. Després de pensar-ho molt has arribat a la conclusió que el teu servei o producte s’ha de dir de certa manera, deixaràs que algú altre tregui profit d’això? Només registrant, obtenint l’acreditació de l’Oficina Espanyola de Marques, podràs estar tranquil que aquest nom o imatge corporativa és teu. Has d’interpretar-la com una propietat, i en realitat així és, podràs mantenir la titularitat per 10 anys renovables de forma successiva. No només estaràs cobrint el tràfic mercantil habitual sinó també l’àmbit digital-internet, però no oblidis registrar els dominis, evita problemes!
  2. PROHIBEIX A TERCERS QUE ET COPIÏN. Només amb el registre pots assegurar que la teva marca sigui única, exclusiva. La marca et dóna cobertura en cas que algú utilitzi denominació idèntica o semblant a la que tu fas servir i tens registrada. Hauràs de ser proactiu en la defensa dels teus interessos, contractar una vigilància de marca. Per saber si algú vol copiar, val la pena invertir en la vigilància i per menys diners dels que pots arribar a pensar. Si no ho fas i tercers aconsegueixen registrar nom idèntic o semblant, llavors l’afectat ets tu, la teva idea es devalua, pots perdre clients i pot fer mal a la teva imatge. Especialment, si els productes o serveis de la competència són d’inferior qualitat.
  3. LA MARCA PROJECTA LA TEVA IMATGE CORPORATIVA I LA TEVA REPUTACIÓ. Et dóna un  avantatge competitiu evident, si ningú pot utilitzar aquest nom o similars ja estaràs un pas per davant de la competència. Et diferència de la resta i et dóna seguretat legal.
  4. AJUDA A IDENTIFICAR ELS TEUS PRODUCTES I SERVEIS.Garanteix que els consumidors distingeixin els productes i serveis que ofereixes; tens dret a utilitzar el símbol ® per fer destacar la teva marca, això inspira confiança en el possible client, que et veu com una empresa amb cura dels aspectes legals.
  5. ÉS L’ACTIU INTANGIBLE MÉS IMPORTANT QUE TENS. Saps que la teva marca pot servir com a aval bancari? També és la base de les franquícies. Sense marca registrada no hi ha franquícia possible; pots aconseguir un royalty mitjançant una llicència d’ús, però primer ha de ser una marca forta, única i exclusiva. Si ho aconsegueixes, pots començar la teva feina a les xarxes socials sense por a còpies, la llei t’empara.

Coneixes alguna altra raó de pes per registrar la marca?

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

    Categories

    Arxiu

    Autors

    33 posts
    12 posts
    2 posts
    5 posts
    104 posts
    4 posts
    4 posts
    80 posts
    2 posts
    68 posts
    3 posts
    48 posts