Comfluència

Cercant l'eina

Addictes al Power Point

“Power corrupts. Power Point corrupts absolutely”. Aquesta és, al menys, la visió sobre l’arxiconeguda eina d’Edward R. Tufte, professor emerit en estadística i disseny gràfic a Yale. Una forma de pensar que més d’un, de ben segur, compartirà. Perquè l’ús del programa de Microsoft s’ha convertit amb el temps en una rutina i una tradició més enllà del sentit que tingui fer-lo servir en cada cas concret. Quantes vegades aquestes presentacions són només una font de distracció per al públic o enterboleixen el nostre missatge?
Amb tot, Microsoft calcula que existeixen uns 400 milions de còpies del seu programa en ús. I alguns n’han arribat a fer fins i tot art, com el fundador de Talking Heads, David Byrne, que al 2003 va exposar les seves creacions amb Power Point a Nova York. Byrne va començar utilitzant-lo amb ironia, per retratar les inèrcies de la nostra societat a través de les seves fletxes multicolors i altres elements predissenyats, però va acabar reconeixent que havia acabat per agafar-li una certa estima.
Àngel o dimoni, el món no s’acaba, en tot cas, en el producte de Microsoft. A continuació, una mostra de dues alternatives que aporten valors afegits.

1. Prezi

Segurament l’única alternativa que, enlloc de replicar el model Power Point, planteja un canvi radical en la concepció d’una presentació. Prezi evita una progressió lineal (diapositiva 1, diapositiva 2, diapositiva 3…) i aposta per un llenç en què es reuneix de forma estructurada tot el que volem explicar. A partir d’aquí, la presentació es desenvolupa mitjançant zooms en els diferents subelements del conjunt, permetent fer zoom out de retorn quan ens interessi no perdre la visió global:

Podeu consultar més exemples d’ús de Prezi aquí.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

    Categories

    Arxiu

    Autors

    33 posts
    12 posts
    2 posts
    5 posts
    105 posts
    4 posts
    4 posts
    80 posts
    2 posts
    68 posts
    3 posts
    48 posts