Comfluència

Construint relat

Explica’m-ho amb una història

A tothom li agraden les històries. Ens arriben, ens impacten, ens emocionen. No hem descobert res de nou. Simplement ho hem rebatejat en anglès: storytelling. Aquest estil ancestral de comunicació s’ha convertit en tendència gràcies, sobretot, a les infinites possibilitats que ens ofereixen els nous formats. Perquè una història, quan es pot gravar, viralitzar, conceptualitzar en una imatge, partir i compartir, recrear a partir de testimonis reals… es converteix en la campanya perfecta, en el millor recurs narratiu per arribar a qualsevol audiència.

Coneixedors de la potència de l’storytelling, la companyia automovilística SEAT ha creat un departament –tot un departament– dedicat en exclusiva a recollir, crear i difondre històries al voltant dels valors de la marca: la SEAT Content Factory. Ricard Alonso, el responsable d’aquesta iniciativa, ho explicava recentment amb un exemple: “SEAT incorpora noves funcionalitats per fer més segura la conducció” vs. “Gràcies per fer que pugui seguir sent la mare dels meus fills”. Comunicació estàndard (model nota de premsa amb ànima de publireportatge pagat) vs. la història real d’una dona que va salvar miraculosament la vida en un accident de trànsit… i a qui porten a Barcelona –família inclosa– perquè conegui en persona els enginyers que van idear la innovació en seguretat que incorporava el seu cotxe (marca SEAT, clar).

De badallar amb un article tècnic i oblidar-lo al cap d’un minut, a bategar d’emoció fins a voler abraçar “aquesta fantàstica gent de SEAT que salva vides”. Rere aquest enorme cop d’efecte hi ha bona feina i, també, recursos. I per suposat, una estratègia multicanal i multiformat per viralitzar aquestes stories en qualsevol plataforma imaginable, que SEAT posa a disposició en obert a través del seu Media-center.

“Fem protagonista la història enlloc de la marca… perquè la història acabi reforçant i fent protagonista a la marca”, explicava Alonso. Talent, temps i diners per fer les coses bé i obtenir resultats.
PD: …perquè no oblidem que SEAT, al cap i a la fi, ven cotxes, i amb apostes com aquesta porta anys multiplicant les seves vendes. Nota mental.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

    Categories

    Arxiu

    Autors

    33 posts
    12 posts
    2 posts
    5 posts
    105 posts
    4 posts
    4 posts
    80 posts
    2 posts
    68 posts
    3 posts
    48 posts