Comfluència

Cercant l'eina

Què comunica la teva pàgina web?

Això de no tenir pàgina web, a finals del 2019, passa més aviat poc. Però que el teu lloc web doni resposta a les teves necessitats, ja és un altre tema. Quin és el teu negoci? Només entrar a la teva pàgina web, un usuari que no et conegui de res, sabrà el que fas o el que li pots oferir? La Home és la pàgina més important del teu portal. És la primera impressió que tindran pràcticament tots els usuaris que et visitin (virtualment) i, per això, cal que en un sol cop d’ull comprenguin el teu negoci i captis la seva atenció perquè “vulguin més”.

Tot el que estic dient semblen obvietats, però si fas una mica de cerca o inclús si analitzes la pàgina web de la teva empresa, potser trobes que no ho teniu tan ben resolt. Perquè tothom comprengui què fas, el més important és un bon plantejament. Quina pregunta vols respondre amb el teu web? Aquesta és la clau.

Posem un exemple perquè s’entengui millor. Si tens una sabateria, només entrar al web voldràs que la gent tingui resposta a ‘Perquè has de comprar aquí les teves properes sabates?’. Cal que un nou usuari vegi que, per exemple, pot comprar online, que ofereixes models de sabates que li poden interessar i que les trobarà a un preu adequat. Aquests ítems, traslladats a qualsevol àmbit a què es dediqui la teva empresa o entitat, queden resolts amb un sol cop d’ull?

A més de donar aquesta primera resposta i aconseguir que els visitants no marxin i segueixin navegant pel teu web, hi ha altres aspectes clau que han de quedar també ben resolts a la teva Home. D’una banda, la navegació ha de ser intuïtiva, senzilla i, si la velocitat de càrrega és ràpida, millor que millor. Però, d’altra banda, el fet que el teu web sigui completament responsiu ja no és negociable. El tràfic web és cada cop més mòbil, pel que donar una bona resposta a tots els usuaris que et visiten des d’aquestes pantalles més petites és, pràcticament, obligatori a dia d’avui. Per últim, no hem d’oblidar-nos de treballar el posicionament orgànic amb les tècniques SEO que han de garantir que, com a primer pas, els usuaris arribin al teu web.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

    Categories

    Arxiu

    Autors

    33 posts
    12 posts
    2 posts
    5 posts
    104 posts
    4 posts
    4 posts
    80 posts
    2 posts
    68 posts
    3 posts
    48 posts